~SALT~
![]() |
Den vakre tinnskålen kan du kjøpe hos gamla & gammer´n |
"Man kan undvara allt men inte salt"
- Når vi lager mat hender det vi salter for mye. Du kan "rette" opp en saus, en gryterett eller en suppe hvis du legger en rå potet oppi. Poteten trekker nemlig til seg det oveskytende saltet.
- Fettet spruter ikke hvis du har en klype grov salt i stekepannen eller på grillen.
- Pisket eggehvite blir ekstra stiv og luftig hvis den tilsettes en klype bordsalt.
- Sprø pommes frites får du om du tilsetter saltet så sent som mulig, gjerne rett før servering. Dette hindrer de i å bli "deigete".
- For å se om et egg fremdeles er ferskt, så plasserer du det rå egget i et kar med salt vann. Et ferskt egg synker til bunnen mens et råttent egg flyter.
- For å få god, fast pasta skal man koke den i mye vann med 10 g salt pr. liter. Mye vann gjør at pastaen holder seg fast uten å klebe seg sammen.
- Strø salt på den eksponerte siden av løken før du begynner år hakke. Dette sparer deg for mange tårer.
- For å få en raskere nedkjøling av varm pudding, plasserer du skålen i et kar med saltvann. Saltet senker temperaturen på vannet og gjør nedkjølingsprocessen raskere.
- Valnøtter brukes iblandt til å dekorere kaker. Dersom man lar de trekke i saltvann over natten, er det betydelig enklere å få de hele ut av skallet.
- Å rense glatt fisk blir mye enklere om du først fukter dine hender og siden strør litt salt på dem. Dette gir deg bedre grep og gjør rensingen lettere og sikrere.
- Gjennom å tilsette en klype salt i kaffepulveret før du setter på kaffetrakteren, forsterker du aromaen på kaffen.
- Bordsalt tilsatt litt eddik eller sitronsaft rengjør messing og marmor. Du kan også rengjøre strykejernet med denne blandingen.
- Rustflekker på husholdningsredskap fjerner du raskt og enkelt med en blandning av salt og sitronjuice. Bland 1 tsk presset sitron med husholdningssalt til du får en deig. Ta litt av deigen på en tørr fille og gni på rustflekken.
- Illeluktende skjærefjøl av tre? Hell generøst med husholdningssalt direkte på fjøla og gni lett med en fuktig fille. Vask siden av med vaskemiddel og varmt vann.
- Et bål som holder på å dø ut blusser opp igjen hvis du kaster noe never med grovt salt på ilden.
- Til daglig rengjøring av jerngryter og panner - og vaffeljern, bruk bordsalt som gnis inn og skylles av.
På forhånd tusen takk...:0))
Kommentarer
Legg inn en kommentar